Chimicalele din noi – autismul

autismCazurile de autism au crescut semnificativ în ultimii ani, iar cauza nu se știe cu siguranță. Anumiți doctori din Statele Unite ale Americii au fost găsiți că umflau numărul de cazuri raportate, pentru a-și mări câștigurile din contractele cu companiile farmaceutice, însă per total, chiar și cu aceste raportări false, nu se poate nega realitatea: din ce în ce mai mulți copii suferă de autism.

De aceea, s-au efectuat multiple cercetări în diferite domenii pentru a descoperi cauza acestui fenomen. O echipă de cercetători de la Universitatea din Drexel, Philadelphia, crede că a găsit răspunsul.

Conform studiilor efectuate de ei, copiii născuți după expunere mare la anumite chimicale, numite organoclorurate, în timpul sarcinii au avut o șansă cu 80% mai mare să dezvolte autism decât cei care au fost expunși la cantități mici sau deloc. Aceste substanțe sunt solubile în grăsimi și pot fi găsite în lipidele biologice. Ele afectează sistemul periferic nervos. Ele acționează pe o perioadă lungă de timp, de aceea pentru o vreme au fost folosite ca pesticide. (interzise în anul 70)

Cunoscând aceste lucruri, Kristen Lyall și echipa sa de cercetători din cadrul Institutului de Autism de la Universitatea Drexel au decis să investigheze pesticidele organoclorurate și efectul lor în timpul sarcinii, pentru că se cunoaște că acest tip de substanțe pot penetra placenta și afecta dezvoltarea cerebrală a fătului. Deja existau multe studii asupra efectului acestor chimicale însă în legătură cu alte probleme, cum ar fi defecte din naștere, însă nici o cercetare asupra autismului. Pentru a se examina corect dovezile ele trebuiesc prelevate în perioade de timp critice în dezvoltarea autismului, iar dezvoltarea fătului este una din acele perioade.

Studiul a fost efectuat pe 1144 de copii născuți în California între 2000 și 2003. Datele au fost prelevate de la mamele care s-au înscris într-un program de detectare a defectelor la naștere. Participanții au fost separați în 3 grupuri: 545 au fost diagnosticați cu simptome susceptibile de autism, 181 cu alte deficiențe intelectuale, ce nu sunt prezente la autism, iar 418 nu au prezentat nici un simptom. Prelevarea de sânge a mamelor, în trimestrul 2 de sarcina s-a efectuat pentru a determina nivelul de chimicale organoclorurate din organism. Acestea au fost împărțite în două subclase: compuși bifenili policlorurați PCB (folosiți ca substanțe în produsele electrice) și pesticide organoclorurate (OCP,cum ar fi DDT).

pcbLyall a declarat că expunerea la PCB este inevitabilă, majoritate oamenilor având aceste chimicale în corpul lor. Echipa de cercetători a măsurat și nivelul de expunere la aceste chimicale pentru că efectele adverse se detectează și în legătură cu acest nivel.  S-a descoperit că doi compuși în mod special, PCB 138/148 și PCB 153, au influențat considerabil riscul de autism. Copii cu un nivel de expunere mare la aceste două forme de PCB au prezentat un risc crescut de autism cu 80% mai mare, decât cei expuși la un nivel mic. Nivelele mari ale altor doi compuși PCB 170 și PCB 180 au fost de asemenea asociate cu o creștere de 50% a producerii de autism.

Nici unul din OCP n-au putut fi conectate cu un risc crescut de autism.

La copiii diagonsticați cu dizabilități intelectuale, expunerea cea mai mare la PCB-uri a dublat riscul de un diagnostic, față de cei expunși la cantități mici. Chiar și cei care au fost expuși la doze moderate au prezentat un risc crescut față de ceilalți.

Dr. Lyall a declarat că rezultatele sugerează că o expunere prenatală la aceste chimicale, peste o anumită cantitate, poate influența negativ dezvoltarea neurologică a fătului. Rezultatele sunt primul pas în descoperirea adevărului despre autism și cauzele declanșării, iar echipa de cercetări nu se va opri aici.

http://medicalxpress.com/news/2016-08-chemicals-decades-linked-autism-today.html

Lasă un comentariu