Doctorii cunosc puține lucruri despre nutriție și exerciții fizice

doctorÎn toată lumea, doctorii au devenit victimele unei pregătiri profesionale menite să degradeze profesia lor, reducând-o la un ”agent de vânzări” a industriei farmaceutice. Le sunt în mod deliberat refuzat accesul la cunoștiințele despre Medicina Celulară și despre alte metode nutriționiste de prevenire și control al bolilor. De aceea, majoritate doctoriilor sunt prost echipați în a trata multitudinea de boli care țin de stilul de viață al oamenilor pentru că nu au cunoștiințele necesare despre cum nutriția și exercițiile fizice pot îmbunătăți sănătatea. Orice doctor care dorește să aplice aceste informații în tratamentele sale, trebuie să se informeze în afara programelor medicale.

Acest lucru a fost constatat și de medicii britanici care au cerut într-o scrisoare către instituțiile abilitate de a schimba metodele de pregătire ale viitorilor medici. ”Există o lipsă de cunoaștere și de înțelegere ale celor mai simple informații despre impactul nutriției și a activităților fizice asupra sănătății, de către majoritatea doctorilor. Acest lucru își are rădăcinile în formarea profesională timpurie”, a fost declarația lor într-o scrisoarea adresată Consiliului Medicilor și Consiliului Școlilor Medicale.

Ei atenționează că ambiția guvernului de a preveni zeci de mii de morți premature, din cauza bolilor cardiovasculare și a cancerului, până în 2020, va eșua dacă nu se schimbă modul în care 8000 de tineri anual care încep medicina, nu vor primi educația necesară despre modul de viață corect și sănătate.

Medicii doresc ca școlile medicale să introducă în curriculum medical un curs de bază despre nutriție și impactul activității fizice asupra sănătății și asupra bolilor cronice. Toți cei 250 de mii de doctori din Marea Britanie ar trebui să primească aceeași educație pentru a le îmbunătăți abilitatea de a ajuta pacienții în condiții cum ar fi obezitatea, diabetul și bolile cardiovasculare. Este de neconceput ca studenții la medicină să nu invețe despre cancer așa că este foarte greu de înțeles de ce lucruri ca obezitatea sunt ignorate de profesori, o situație care nu ar trebui să continue dacă se pot evita astfel decese inutile și boli ce pot fi prevenite.

Intr-un studiu recent al Universității din Edinburgh, efectuat pe studenții la medicină, numai 14.9% știau cât de mult efort fizic este recomandat de Ministerul Sănătății pentru ca o persoană să-și păstreze sănătatea. Mai puțin de 10% s-au declarat instruiți adecvat pentru a fi în măsură să dea sfaturi pacienților despre activitățile lor fizice și mai mult de 90% au spus că ar dori să fie educați mai mult asupra acestui subiect.

În cele din urmă, alegerea pe care oamenii trebuie să o facă este foarte simplă: fie permitem ca acest lucru să continue iar viitoarele generații vor deveni complet dependente de industria farmaceutică, ori preluăm responsabilitatea de a crea un sistem nou de sănătatea, un sistem creat de oameni, pentru oameni. În anii următori, succesul în a salva milioane de vieți va depinde dacă vom face alegerea corectă.

https://www.theguardian.com/society/2016/oct/19/doctors-know-too-little-about-effects-of-nutrition-and-exercise

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s