Blocantele de calciu măresc riscul unui atac de cord

Un studiu științific condus de Institutul de Cercetare Dr. Rath a arătat că medicamentle prescrise pentru o serie de simptome, numite generic blocante (folosite pentru hipertensiune, aritmie, angină pectorală și alte condiții) pot duce la o deficiență de vitamina C a celulelor. Aceste descoperiri publicate în Jurnalul American de Boli Cardiovasculare (Iunie 2016, vol 6, nr 29) explică acum motivul din spatele creșterii riscului de boli cardiovasculare, cancer de sân și probleme ale gingiilor, raportate în multe din studiile clinice efectuate pe această categorie de medicamente. Cel mai important, studiul explică cum această deficiență poate fi combătută, furnizând astfel sfaturi medicale, milioanelor de medici din jurul lumii.

channel-blockersVânzările de blocante de calciu, sodiu și potasiu au ajuns la valoarea de 6 miliarde de dolari. În Statele Unite, blocantele de calciu sunt al 8-lea medicament ca frecvență a prescrierii. Acestea previn calciu în a intra în celule, blocând canalele specifice localizate în membrana celulelor care compun pereții vasculari (celulele netede), miocardul (miocitele) și alte țesuturi.

Studiul Institutului de Cercetare Dr. Rath arată că pe lângă blocarea intrării calciului, aceste medicamente obstrucționează  și vitamina C, un nutrient esențial pentru producerea de colagen, acesta fiind cheia stabilității moleculare a peretelui vascular și a țesutului conjuctiv. O deficiență de vitamina C este în special dăunătoare în pereții arteriali, pentru că poate cauza daune microscopice structurale, rezultând în apariția plăcilor de aterom, cauza atacurilor de cord și a accidentelor cerebrale.

Studiul indică că printre blocantele studiate, nifedipina (Procardia, Nifediac) are cel mai pronunțat efect, cauzând o scădere considerabilă a producției de colagen. Faptul că aceste blocante sunt luate de milioane de oameni, în speranța că ele scad riscul unui atac de cord, când de fapt îl cresc, este un impediment major în cardiologie.

Institutul Dr. Rath arată că această blocare a producției de colagen de către blocantele de calciu poate fi compensată prin suplimentarea cu vitamina C și în special, cu palmitat de ascorbil, în forma sa liposolubilă.

Odată cu publicarea acestor date științifice este imposibil din punct de vedere etic pentru un doctor să prescrie blocante de calciu fără să recomande și o doză zilnică de vitamina C, pentru a susține cerințele bioenergetice celulare.

http://www.vitateca.com/2016/09/cause-for-increased-risk-of-heart-attacks-in-patients-taking-calcium-channel-blockers-identified-decreased-collagen-production-impairs-artery-wall-cells/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s